זה אולי נשמע קצת מוזר, אבל למרות שהנתונים באינטרנט עוברים במהירות רבה ממקום למקום, עדיין יש משמעות למיקום הפיזי של שרת האחסון שבו ממוקם האתר שלכם. שירותי אחסון אתרים מוצעים במגוון מחירים בישראל ובעולם, ואפשר להירשם בקלות לרובם. כל מה שצריך זה כרטיס אשראי ושם דומיין, ואתם יכולים להקים אתר על שרת כלשהו בכל נקודה על הגלובוס.
ישנם מספר שיקולים עיקריים שצריך לקחת בחשבון כאשר בוחרים אחסון לאתר האינטרנט שלכם – מחיר, ביצועי השרת, שירותים מוצעים, שירות הלקוחות ואיכות החברה המאחסנת.
אחסון אתרים בישראל או בחו"ל?
כמובן שאין תשובה חד משמעית, אולם כלל האצבע די פשוט – אם קהל הלקוחות שלכם הוא ישראלי בלבד, כדאי לכם לרכוש אחסון אתרים ישראלי. שרת אחסון איכותי הממוקם בישראל יבטיח לכם אתר מהיר יותר. אם הקהל שלכם ישראלי ב-100%, אין סיבה לרכוש אחסון בשרת שנמצא בארה"ב, למשל, מכיוון שזה יגדיל את זמני הטעינה של האתר ויגרום לו להיות איטי יותר.
עם זאת, אחסון אתרים בישראל עלול להיות מעט יקר יותר לעומת אחסון בחו"ל, וגם רמת שירות הלקוחות לא תמיד אחידה. רוב שירותי האחסון בעולם, למשל, מציעים תמיכה טכנית 24/7 ובמגוון ערוצים – מייל, טלפון וצ'אט. המענה בחברות הטובות (למשל, סייטגראונד המומלצת) הוא כמעט מיידי והשירות אדיב ונעים. בישראל, בחלק מהמקרים, תקבלו אפשרות למענה טלפוני בלבד, וגם הוא לא יהיה סביב השעון. כאמור, שירות לקוחות ותמיכה הם שיקולים חשובים בבחירת אחסון. אם כבר החלטתם לקחת אחסון בחו"ל בגלל המחיר והשירות, וקהל היעד שלכם ישראלי, אז כדאי לכם לבחור בחברת אחסון המציעה הוסטינג בשרתים אירופיים. כך תוכלו ליהנות מהמחיר ומהשירות, ומביצועי מהירות טובים יותר לעומת אתר המאוחסן בארה"ב.
אם קהל היעד שלכם נמצא בחו"ל, כדאי לבחור שרת אחסון במדינה המתאימה. אם מדובר בקהל יעד גלובלי ואתם צופים שלקוחות מכל העולם יגיעו לאתר שלכם, מומלץ לבחון רכישת אחסון ברמה גבוהה יותר מאחסון שיתופי (לפחות VPS) ולוודא כי לחברת האחסון יש שירותי CDN (ראשי תיבות: Content Delivery Network), שיאפשרו לכם להגיש גירסה מקומית של האתר שלכם לכל גולש, על פי המיקום שלו בעולם.