דו"ח שנתי המסקר אספקטים שונים של אתרי אינטרנט, ונערך על ידי ה-http archive, מספק תמונת מצב מעניינת על אתרי סחר (איקומרס) בשנת 2021.
סריקה של כ-7.5 מיליון אתרים גילתה שבכ-19.5% מהם יש צורה כזו או אחרת של מסחר אלקטרוני. הנתונים נשענים על משתמשי הדפדפן כרום.
אתרי סחר ב-2021 – הפלטפורמה המובילה
ווקומרס של וורדפרס היא פלטפורמת הסחר המובילה עבור אתרי חנות, עם 5.93% מהשוק. שופיפיי מדורגת אחריה, עם 2.72%. מג'נטו עם 0.72% ואילו וויקס אוחזת ב-0.65% מהשוק בלבד. סך הכל נמצאו 215 פלטפורמות סחר שונות – עלייה של 48% משנה שעברה. המשמעות היא שיש הרבה יותר אפשרויות למי שמקים אתר אינטרנט למכירת מוצרים, אבל מצד שני – הרבה מערכות חדשות ולא מוכרות, שלא בטוח שישרדו. 4 מתוך 10 פלטפורמות הסחר המובילות ב-2021 הן בקוד פתוח – ווקומרס, פרסטה-שופ, מג'נטו ושופוור. בכל מקרה, מומלץ תמיד לבחור במערכת ניהול בקוד פתוח.
חוויית משתמש, קידום ואופטימיזציה של אתרי סחר
ישנם מדדים שונים שבודקים את חוויית המשתמש באתר, ובוחנים עד כמה הוא שמיש, יעיל, מהיר וכו'. אתרי הסחר שנבדקו הציגו ביצועים ירודים בכלי הבדיקה של גוגל, לייטהאוס. החנויות האינטרנטיות זכו לציון ממוצע של 22 (מתוך 100) בלבד – מה שמעיד על ביצועים גרועים של האתרים. מה גורם לציונים גרועים בשימושיות? אתר איטי, שגיאות והתנגשויות בין תוספים, בנייה לא נכונה של האתר וממשק המשתמש ועוד. ניהול אתרים מקצועי ואיכותי יבטיח ביצועים טובים באתר – גם עבור המשתמשים וגם עבור גוגל. דווקא מבחינת SEO, נראה שהאתרים היו בנויים בצורה נכונה, והציון הממוצע עמד על 90.
הנפח הממוצע של עמוד אתר סחר במובייל עמד על 2.5 מגה – ללא שינוי ניכר מ-2020. ככלל, השאיפה היא לעמודים רזים כמה שיותר, מכיוון שזה משפר את זמני הטעינה ומצמצם את כמות השגיאות באתר.
מבחינת כלי קידום אתרים, אין הפתעה גדולה – כ-74% מהאתרים משתמשים באנליטיקס הישן של גוגל, ו-13% בלבד משתמשים באפשרות המורחבת לאיקומרס של גוגל אנליטיקס. כ-6% משתמשים ב-Hotjar.