כשחושבים על הזנת תוכן לאתר אינטרנט, בדרך כלל מדמיינים עבודה פשוטה שלא מצריכה מחשבה. אחרי הכל, מה הבעיה? לוקחים טקסט, עושים קופי-פייסט, מוסיפים תמונה שיהיה יפה – והנה לנו תוכן באינטרנט. לא מסובך, כל אחד יכול לעשות את זה ולא ממש משנה איך, כל עוד התוכן עצמו עשוי היטב. לקוחות המחפשים הזנת תוכן לאתר, בודקים בעיקר את העלויות והאפשרות להעלות כמה שיותר חומר, כמה שיותר מהר, ובכמה שפחות כסף, מתוך הנחה שאין כאן עניין של איכות, אלא רק של כמות ומהירות.
זו כמובן טעות שעלולה לעלות לכם ביוקר. הזנת תכנים באתר היא חלק חשוב מניהול אתרים מקצועי.
הזנת תוכן באתר אינטרנט משפיעה על אספקטים רבים, וגם על קידום האתר. אין ספק שצריך שהתכנים, המאמרים, העמודים והמוצרים ייכתבו על ידי אשת מקצוע בתחום ניהול תוכן, אבל למה בעצם הזנת התוכן משפיעה על קידום האתר?
- הזנת כותרות בפורמט נכון – כאשר מזינים תוכן באתר אינטרנט, חשוב להקפיד על כל הפרמטרים של SEO, ואחד החשובים שבהם הוא הכותרת. לא מספיק לזרוק כותרת לשדה המתאים. צריך לוודא שהיא באורך המתאים וכוללת מילות מפתח רלוונטיות, וגם בתוך הטקסט – צריך לדעת להגדיר את סוג הכותרות בהתאם לשימוש בהן.
- שימוש בהדגשות – כדאי וחשוב להדגיש חלקים מסוימים בטקסט. אבל אילו חלקים כדאי להדגיש? מתי כדאי לוותר על הדגשה? מתי זה כבר יותר מדי וגורם לטקסט להיראות רע (וגם לגוגל להתייחס אליו בהתאם)? כל אלה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון בהזנת תוכן.
- הזנת תמונות בגודל מתאים – תמונות גדולות מדי יגרמו להאטת האתר ולפגיעה בקידום שלו, וגם לנטישת גולשים בגלל זמני טעינה ארוכים.
- הזנת תמונות עם כל הפרמטרים הנדרשים – שם התמונה, ה-ALT והטייטל שלה משפיעים על קידום האתר. ברוב המקרים, מזיני תכנים פשוט זורקים פנימה את התמונות, ולא נעשית עליהן שום עבודת SEO. טיפול נכון בתמונות הוא חיוני לקידום האתר.
- הזנת לינקים בצורה נכונה – לינק פנימי או חיצוני? ייפתח בחלון חדש או באותו חלון? אילו מילים נסמן כעוגן ללינק? מתי נבחר בלינק nofollow ומה עושים עם לינקים של שיווק שיתופים (אפילייט)? לינק נשמע כמו דבר פשוט, אבל יש לו השפעה על קידום האתר, וצריך לדעת איך להזין לינקים בצורה נכונה במהלך הזנת תוכן באתר.
- הזנת תוכן לאתר במחשבה על משתמשי מובייל – בחלק ניכר מהאתרים, משתמשי המובייל מהווים יותר מ-50%. ברוב המקרים, הזנת תכנים מתבצעת דרך מחשב, וקל מאוד לשכוח שצריך לבדוק גם איך התוכן נראה בסלולרי – מגודל הפונט, המרווחים בין השורות ועד מיקומי התמונות וגודל הכפתורים. גוגל מייחס חשיבות רבה לנראות האתר במובייל, ולכן הזנת תוכן שאינו נראה טוב בסלולרי משפיעה על קידום האתר.