הזנת תוכן לאתר אינטרנט – טעויות נפוצות

בעלי אתרים רבים בוחרים לבצע הזנת תוכן באתר שלהם באופן עצמאי. ולמה לא, בעצם? מערכות ניהול התוכן הקיימות היום, כמו וורדפרס, מאפשרות לכל אחד לנהל את האתר שלו עצמאית, גם בלי ידע בתכנות או ידע טכני. הזנת תוכן כמו טקסט, תמונות וסרטוני וידיאו פשוטה וקלה, והתהליך כמעט זהה בכל מערכת ניהול תוכן שיש היום בשוק.

בכל זאת, יש חשיבות להזנת תוכן באתר בצורה מקצועית ונכונה, במיוחד כאשר מדובר על ניהול אתרי חנות.

אם אתם כבר מזינים בעצמכם תכנים באתר, הנה כמה טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן:

הזנת תמונות גדולות מדי

תמונה של מוצר או תמונה המלווה מאמר צריכה להיות גדולה וברורה. כשמדובר במוצרים לרכישה, הגולשים רוצים לראות את המוצר, לעשות עליו זום אין ולהבין איך הוא נראה באמת, וזה חשוב להם מאוד מכיוון שהם לא נמצאים בחנות ולא יכולים למשש או למדוד את המוצר בעצמם. עם זאת, הזנת תמונות גדולות מדי תגרום לכם שהתמונות ייטענו לאט. עמוד שנטען לאט לא עושה טוב לגולשים חסרי הסבלנות, והם עלולים לנטוש אותו לפני שבכלל הסתכלו על המוצר. בנוסף, אתרים איטיים לא מדורגים גבוה בתוצאות החיפוש של גוגל.

הזנת תמונות קטנות מדי

במיוחד בכל הקשור להזנת מוצרים, בעלי אתרים פשוט שומרים לעצמם את התמונה הראשונה שהם מוצאים בחיפוש בגוגל, ומעלים אותה לאתר כמות שהיא. בחלק מהמקרים, מדובר בתמונות קטנות, שלא מאפשרות לגולשים לראות את הפרטים ולהבין מה הם קונים. גם תמונה המלווה מאמר, במיוחד תמונות של גרפים או אלמנטים מורכבים אחרים, צריכה להיות בגודל נוח לצפייה ומספיק ברורה כדי שאפשר יהיה לקרוא ולהבין את הפרטים.

הזנת תמונות באיכות גרועה

למרות שהטלפונים הסלולריים היום מאפשרים לכל אחד לצלם ברמה סבירה, עדיין צריך לדעת כמה עקרונות בסיסיים של צילום כדי להוציא תמונות סבירות – החל מתאורה וכלה בקומפוזיציה. צילום תמונה רק "כדי שיהיה משהו" והעלאת התמונה הזו לאתר האינטרנט – לא רק שלא מועילים, אלא יכולים להזיק. תמונה באיכות גרועה גורמת לאתר להיראות בלתי מקצועי, וכמובן לא מושכת או מפתה את הגולשים לקנות. בנוסף, תמונה מטושטשת או לא ברורה, גורמת לתחושה שיש לכם משהו להסתיר. ומי רוצה לקנות משהו מאנשים חשודים כאלה?

הזנת תמונות ללא זכויות יוצרים

גניבת תמונות היא עניין של שגרה באינטרנט. הבעיה היא, שהיום הרבה יותר קל לאתר אתכם אם העליתם תמונה שאינה שלכם באתר, וגם יותר קל לתבוע ולקבל על כך כסף. תמונה לא חוקית אחת יכולה לעלות לכם עשרות אלפי שקלים. אל תזינו באתר תמונות שאין לכם רשות להשתמש בהן. מלבד זאת, יש שפע של תמונות חינמיות באינטרנט. נצלו את המאגרים האלה ואל תסתבכו.

הזנת טקסטים עם שגיאות כתיב

זה לא רק מביך ולא מקצועי, זה גם יגרום לכך שגוגל לא יידע מה נושא העמוד או האתר שלכם. לכל הפחות, בדקו את הטקסטים באמצעות כלי הגהה כלשהו לפני ההעלאה לאתר.

העלאת כמות גדולה של תכנים בבת אחת

ברור שאם יש לכם אתר חנות, אתם צריכים לאכלס אותו במוצרים שלכם וכמה שיותר מהר, כדי שהגולשים יוכלו לעיין בכל המבחר. עם זאת, אם יש לכם בקנה כמות גדולה של תוכן (למשל, מאמרים), מומלץ להעלות את התוכן בצורה הדרגתית ולא את כל המאמרים בבת אחת. כל העלאה של תוכן גורמת לגוגל לבוא לבדוק מה חדש באתר, ויוצרת רושם של אתר עדכני ומתרענן. אם תעלו בבת אחת כל מה שיש לכם, ואז תפסיקו לתקופה ארוכה, הקידום של האתר ייפגע.

העלאת תוכן ללא מחשבה על SEO

תוכן צריך להיות טבעי, איכותי ומיועד לגולשים, אבל זה לא אומר שלא צריך להתייחס לנושא קידום אתרים כשמעלים תוכן כזה. בכל תוכן שעולה לאתר, צריך לקחת בחשבון את נושא הכותרות, התיאור, מילות המפתח, לינקים יוצאים ועוד פרמטרים רבים הקשורים ל-SEO.

הזנת תוכן ללא התחשבות בגולשים מהסלולרי

חלק ניכר מהטראפיק באתר שלכם מגיע מטלפונים סלולריים. את התוכן אנחנו לרוב מזינים מהמחשב, ומסתכלים עליו במסך גדול. אבל, גולש מהמובייל לא רואה את האתר כמו גולש ממחשב רגיל. המסך קטן יותר, הגלילה שונה, אפשרות הלחיצה על כפתורים מורכבת יותר, יש הבדל בין עבודה עם עכבר לטאץ' ועוד. אפילו את אורך הפסקאות צריך לקחת בחשבון כשמזינים תוכן באתר – מכיוון שהרבה פחות נוח לקרוא פסקאות ארוכות בטלפון סלולרי.