וורדפרס היא מערכת ניהול אתרים נוחה, איכותית ומלאה בפיצ'רים, אבל היא לא חפה מתקלות. למעשה, בכל אתר אינטרנט עלולות לצוץ תקלות. בחלק מהמקרים, הטיפול בבעיה יכול להסתיים בלחיצת כפתור (למשל, שדרוג תוספים), אולם במקרים אחרים יש צורך בשירותי ניהול אתרים מקצועיים כדי לטפל בתקלות באתר.
יש לכם תקלה באתר הוורדפרס שלכם? צרו קשר ונשמח לעזור!
תקלות נפוצות באתרי וורדפרס
- לא ניתן להתחבר למערכת – שגיאה בהזנת סיסמא, חוסר יכולת לשחזר סיסמא או מסך כניסה שבכלל לא עולה. במקרים כאלה צריך להתחבר לשרת האחסון ולנסות לתקן את התקלה משם.
- שורות שגיאה באתר עצמו – כאשר נכנסים לאתר, רואים מעל התוכן שורות קוד עם שגיאות. לעתים מדובר בתוספים מתנגשים או לא מעודכנים, או בעיות אחרות שגורמות לאתר לזרוק שגיאות.
- לא ניתן להעלות תמונות לאתר – מתקבלת שגיאה בעת העלאת התמונה, או שהתמונות עולות ומוצגות שבורות.
- האתר נפרץ – אתרי וורדפרס חשופים לפריצות, בעיקר בגלל הפופולריות של המערכת והשימוש הנרחב בתוספים מסוימים. אם יש גיבוי לאתר, קל לשחזר אותו ולהמשיך הלאה, אולם אם אין גיבויים, יש צורך בסריקה וניקוי על מנת להחזיר את האתר למצב תקין.
- האתר איטי – בעיית איטיות באתרי וורדפרס יכולה לנבוע מגורמים רבים, החל בשרת האחסון וכלה בהתנגשות בין תוספים. לשם כך יש צורך בבדיקות מעמיקות ותיקון התקלות. חשוב מאוד לטפל באתר שעולה לאט, מטעמי קידום וגם מכיוון שלגולשים אין סבלנות לאתרים כאלה.
- האתר לא עולה, או שעולה מסך לבן – זו יכולה להיות בעיה בשרת האחסון, או תקלה חמורה אחרת.
- הודעה "שגיאה בהתחברות למסד נתונים" – המערכת לא מצליחה להתחבר למסד הנתונים, שמכיל את כל הדאטה של האתר. לעתים מדובר בתקלה של סיסמא שגויה ולפעמים זוהי בעיה בשרת האחסון.
- האתר עולה אבל לא מופיע בגוגל – בדרך כלל נובע מהגדרות לא נכונות בשרת או באתר, אבל תקלה זו יכולה גם לנבוע מבעיות DNS.
יש לכם תקלה באתר הוורדפרס שלכם? צרו קשר ונשמח לעזור!
שלבי תיקון אתר וורדפרס
איך אנחנו מטפלים בתקלות? הנה שלבי העבודה:
- ביצוע גיבוי – גיבוי מלא של כל החלקים של האתר.
- אבחון וזיהוי הבעיה על ידי בדיקת המערכת ובדיקות שונות בשרת האחסון.
- דיווח ללקוח על מהות התקלה.
- תיקון התקלה.
- ביצוע גיבוי חדש ונקי של האתר התקין ודיווח נוסף ללקוח.