מלבד מוח וזוג ידיים טובות, ניהול אתרים מתבצע באמצעות כלים שונים, המסייעים למנהל האתר לנתח את התנועה בו, לבדוק אם יש בו תקלות ולוודא כי ביצועי האתר ממשיכים להיות אופטימליים. הנה כמה מהכלים החשובים לניהול אתרים.
גוגל אנליטיקס
הכלי הפופולרי ביותר למעקב אחר סטטיסטיקות האתר וביצועי קמפיינים שיווקיים. באנליטיקס של גוגל ניתן לראות כמה גולשים נכנסו לאתר, כמה זמן שהו בו, באילו עמודים הסתכלו, מאיפה הגיעו (חיפוש אורגני, מדיה חברתית ועוד), מהם העמודים הפופולריים באתר ועוד. הנתונים נשמרים לאורך כל חיי האתר וניתן לערוך השוואות בין תקופות כדי לראות אם יש מגמת שיפור או שצריך לטפל בבעיות מסוימות. באנליטיקס ניתן גם לעקוב אחר התוצאות של קמפיינים ממומנים ולטייב אותם בהתאם.
ישנם כלים נוספים למעקב אחר סטטיסטיקות האתר, כמו Statcounter.
Search Console
שלא במפתיע, מדובר בכלי של גוגל גם כן, המהווה השלמה חשובה לאנליטיקס. למרות שגוגל לא חושפת בפני בעלי האתרים מידע מדויק של חיפושים וטראפיק שמגיע אליהם ממנוע החיפוש שלה, היא כן מאפשרת חלק מהמידע הזה באמצעות ה-Search Console. בקונסולה של גוגל אפשר לראות מהן מילות החיפוש שהובילו גולשים לאתר שלכם, מה המיקום שלכם במילות החיפוש, מה מצב מפת האתר והאם יש שגיאות או תקלות באתר. גוגל שמה דגש על גלישה מטלפונים סלולריים, ומספק מידע על עמודים באתר שבהם יש בעיות בגלישה בניידים.
כלי בדיקת מהירות אתר
גם כאן גוגל מספקת למנהלי אתרים כלי בדיקת ביצועים, שנקרא PageSpeed Insights. בכלי זה ניתן להזין את ה-URL של האתר (או של עמודים מסוימים בו) ולבחון אם הוא עומד בסטנדרטים של מדדי הליבה של גוגל. הכלי מציג זמני טעינה וביצועי אתר לדסקטופ ולמובייל, כולל רשימת המלצות כיצד ניתן לשפר את הביצועים של האתר.
כלי נוסף ושימושי לבדיקת מהירות אתר הוא Pingdom. ניתן לבחור את מיקום שרת הבדיקה על מנת לראות כיצד נטען האתר ממקומות שונים בעולם. הכלי מספק רשימת משאבים שנטענים, כולל זמני טעינה, וכך ניתן לאתר נקודות בעייתיות המאיטות את האתר.
cPanel
סיפאנל הוא לוח בקרה לשרתים, הנמצא בשימוש בקרב חברות אחסון אתרים רבות, ומאפשר גישה וניהול של שרת האחסון של האתר שלכם. קיימים כמה סוגים של לוחות בקרה כאלה, אולם העיקרון זהה. לוח הבקרה של השרת מאפשר לכם להעלות ולהוריד קבצים מהרשת, לבדוק את מצב מסד הנתונים, לבדוק לוגים, לבצע גיבויים ולראות אם יש בעיה בשרת עצמו.
תוסף SEO
חלק ניכר מהאתרים באינטרנט מנוהלים על וורדפרס, ולכן מתבקש לדבר גם על תוספי SEO. חשוב להדגיש שתוסף SEO לא מהווה תחליף לקידום אתרים רציני ומקצועי, ובוודאי שאי אפשר להסתמך רק עליו. עם זאת, תוסף SEO איכותי בהחלט מקל על עבודת קידום האתר. התוסף מייצר אוטומטית מפת אתר, מסדר לכם שדות להזנת כותרות ותיאורים, מסייע בשיתוף שנראה טוב ברשתות חברתיות ומספק כלים לניתוח התוכן שאתם יוצרים באתר.