רוצים לבנות אתר אינטרנט? סביר להניח שאתם בשלב שבו אתם מתלבטים במה לבחור – וורדפרס או וויקס.
בוודאי שמעתם וקראתם על מערכת ניהול האתרים של וויקס, וסיפרו לכם על יתרונותיה הרבים: היא חינמית, קלה לשימוש ויש בה את כל הפונקציות הנדרשות לניהול אתר בקלות ובלי ה"סיבוכים" של וורדפרס. אז למה בעצם לבחור בוורדפרס? למה לא וויקס?
התשובה העיקרית לשאלה "למה לא וויקס" היא העובדה שמדובר במערכת בקוד סגור. אין מערכת מושלמת ואפשר להתווכח על נושא נוחות השימוש או עלויות ניהול אתרים, אבל בעניין אחד אין ויכוח – וויקס נועלת אתכם בתוך המערכת שלה ולא מאפשרת לכם לצאת. אתם לא יכולים להחליף אחסון אתרים, אתם לא יכולים להוציא את התכנים שלכם בצורה נוחה ולעבור למערכת אחרת ואין לכם שום גישה לקוד ולשרת. כשיש לכם אתר וויקס, המפתחות בכלל נמצאים בידיים של WIX, ולא בידיים שלכם. כשאתם כבולים לספק אחד, אתם תלויים בו באופן מוחלט – לפתרון תקלות, לקידום האתר ולכל נושא אחר שקשור לתפעול האתר השוטף.
למה לא וויקס – כל הסיבות
- קידום אתרים בעייתי עד לא קיים – וויקס אמנם עושה מאמצים ומנסה להשתפר, אבל השורה התחתונה ברורה – אתרי וויקס לא יכולים להתחרות באתרי וורדפרס בנושא קידום האתר. אתרי וורדפרס בנויים נכון יותר מבחינת קוד, ויש להם מגוון אפשרויות והרחבות שמקלות על קידום האתר. בנוסף, כשיש לכם אתר וורדפרס, יש לכם גישה לקוד ולשרת, מה שמאפשר לכם לעשות אופטימיזציה ולשפר את ביצועי האתר – חלק חשוב מאוד מ-SEO. בוויקס, אין לכם את האופציה הזו.
- מהירות טעינה גרועה במובייל – אתרי וויקס איטיים בטלפונים סלולריים. זה אומר הפסד של גולשים ושוב – בעיה מול גוגל, שנותן עדיפות לאתרים שנטענים מהר במובייל ובכלל.
- פונקציונליות מוגבלת – לוורדפרס יש הרבה יותר תוספים, הרחבות ותבניות עיצוביות. למה? כי וורדפרס היא קוד פתוח וכל מי שיודע תכנות יכול לתרום למאגרים של וורדפרס. וויקס מציעה ספריית הרחבות, אבל המגוון והעושר לא מתקרבים למה שמוצע בחינם בוורדפרס.
- וויקס יקרה יותר – הפיצ'רים הבסיסיים של המערכת מוצעים בחינם, אבל אם אתם רוצים להקים אתר רציני, תצטרכו לשלם, ולא מעט. באתרי וויקס יש הרבה מאוד עלויות חבויות, שקשה לחשב בתחילת הדרך. למעשה, ייתכן מאוד שאתר וויקס יהיה יותר יקר מאתר וורדפרס בחישוב ארוך טווח, כי שירותי האחסון של וויקס יקרים יותר משירותי אחסון עצמאיים, ועל כל פונקציה מתקדמת תידרשו לשלם סכומי כסף נוספים.
- הטראפיק של אתרי וויקס נמוך משמעותית – בהשוואה שנערכה בין דומיינים שיש עליהם אתרי וויקס ודומיינים עם אתרי וורדפרס, נמצא כי ב-46% מהדומיינים שהכילו אתרי וורדפרס היתה תנועה אורגנית כלשהי (כניסה של גולשים ממנועי חיפוש). לעומת זאת, רק 1.4% (!) מאתרי וויקס הציגו תנועה אורגנית כזו. זה כמובן נובע מכך שאתרי וויקס לא יכולים להיות מקודמים טוב בגוגל. אם יש לכם אתר מכירות, תצטרכו לחפות על כך בהשקעה מסיבית בקמפיינים ממומנים, מה שעלול לעלות לכם הרבה יותר ממה שתיכננתם.
- וויקס יכולה לסגור לכם את האתר בכל רגע שיתחשק לה. היא גם יכולה להחליט בעצמה למי שייך האתר שלכם ולהחליט שהרחבות מסוימות לא יאושרו ואף לבטל אותן בדיעבד, וכך לפגום בפונקציונליות של האתר שלכם.
- שירות לקוחות עם ציונים גרועים: אתרי דירוג שירות לקוחות כמו Trustpilot מעניקים ציונים די גרועים לשירות הלקוחות של וויקס. וזה הגיוני – ברגע שהפכתם ללקוח שבוי שלהם, למה שיטרחו עם שירות לקוחות איכותי? אתם תקועים איתם, והאופציה שלכם היא לסבול בשקט או לבנות את האתר מחדש.
- קל להיכנס – קשה לצאת: קל לבנות אתר וויקס, אבל קשה מאוד (ולמעשה בלתי אפשרי) לצאת. כדי להעביר אתר וויקס לוורדפרס, אתם למעשה צריכים לבנות את האתר מחדש.