ניהול אתרים זה לא פיזיקה גרעינית, אבל זה גם לא מכירת גרעינים בפיצוצייה. בשביל לנהל אתר בצורה טובה ומקצועית, באופן שמביא תוצאות ומכירות, יש צורך באיש מקצוע שיודע קצת יותר מרק להקליד על מקלדת ולזרוק מילים מפוצצות כמו "משפכים שיווקיים". מה צריך לדעת בשביל לעשות ניהול אתרים איכותי?
היכרות עם מערכות ניהול תוכן
אין מערכת תוכן אחת – יש הרבה, ואי אפשר לדעת מה יילד יום ומתי וורדפרס תפסיק להיות מערכת ניהול התוכן המובילה. לא מספיק לשלוט ברזי מערכת אחת, אלא צריך להבין את העקרונות שעומדים מאחורי מערכת ניהול תוכן, וללמוד איך להתמודד עם ממשקים שונים ותקלות שונות. יש צורך גם בהכרות עם כלי ניהול אתרים הקיימים היום בשוק.
כתיבת תוכן לאינטרנט
זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל אי אפשר לנהל אתר אם לא יודעים לכתוב, ולכתוב היטב, תוכן שמותאם לאינטרנט. צריך לדעת לכתוב בלי שגיאות כתיב, שגיאות לשוניות ושגיאות הקלדה; לדעת לעבור על הטקסטים שוב ושוב ולאתר טעויות; לכתוב בצורה מושכת, כזו שתעניין את הגולשים; וכמובן – להכיר את מצב האלגוריתם הנוכחי של גוגל. האם אתם יודעים איך צריך להיראות טקסט כדי שהוא יתאנדקס טוב במנועי חיפוש? האם אתם יודעים איך להזין תוכן באתר? כל אלה חשובים מאוד לניהול האתר.
חיפוש מידע במנועי חיפוש
מנהל אתר אינטרנט, ובייחוד מישהו שצריך לייצר תוכן על בסיס קבוע, לא יכול להסתמך רק על הידע האישי שלו. הוא צריך להכיר את האתרים המובילים בתחום, לקרוא מאמרים וכתבות חדשות ולהיות מעודכן במה שקורה בתחום שבו הוא עוסק ומנהל את האתר. הוא גם צריך לדעת לחפש ולמצוא מידע איכותי בגוגל – בשביל נושאי כתיבה חדשים או בשביל לאתר פתרונות לתקלות במערכת הניהול או באתר.
עיבוד תמונה
פעולות בסיסיות כמו שינוי גודל, חיתוך, תיקוני צבע ואור קלים והוספת אלמנטים על תמונה (טקסט, חיצים וכו'), צריכות להיות בארסנל של כל מי שעוסק בתחום ניהול אתרים. בנוסף, צריכה להיות לכם היכרות טובה עם מאגרי תמונות והשימוש בהם – כולל מאגרים חינמיים, מאגרים בתשלום ותמונות ברשיון CC.
קוד ותכנות
המערכות הקיימות היום מאפשרות לנהל אתר קטן באופן עצמאי גם בלי לדעת קוד. אבל בשביל לנהל אתר רציני ומצליח צריך לדעת תכנות וקוד ברמה כזו או אחרת. גם במערכות הכי טובות, צריך לפעמים לחטט קצת ולעשות שינויים מבפנים. רוב השינויים המבוקשים הם שינויי עיצוב, ולכך נדרש ידע ב-CSS, אולם גם הבנה טובה של HTML ו-PHP היא מיומנות ניהול אתרים נדרשת וחשובה.
זמן!
פרט שולי, קטן וחסר חשיבות שכזה. זמן. תחזוקת אתר שוטפת דורשת כניסה יומיומית לאתר, אם לטובת הוספת תכנים, טיפול בתקלות או בדיקת טראפיק וזמני טעינה. מדובר על מינימום של חצי שעה התעסקות יומית באתר, וזה בהנחה שאין כמויות גדולות של תוכן או תקלות חמורות, ובהנחה שאתם יודעים מה אתם עושים ולא צריכים לצפות בכמה סרטוני יוטיוב שמדריכים אתכם בניהול אתרים. אם אין לכם את הזמן הנדרש, הבחירה הנכונה היא למצוא שירותי ניהול אתרים מקצועיים, שיטפלו באתר עבורכם.