ניהול אתרים הוא שם כוללני לכל הקשור בטיפול באתר אינטרנט. לעתים מדובר בתחזוקה בסיסית, לפעמים ניהול האתר כולל גם קידום במנועי חיפוש או ניהול תוכן דיגיטלי, ולפעמים מדובר בהזנת תוכן נטו.
מקצוענים בתחום ניהול אתרי אינטרנט יתאימו עבורכם את השירות על פי הצורך, ויעזרו לכם להבין איך להוציא את המקסימום מהאתר. אחד הפרמטרים המשפיעים ביותר על דרך ניהול האתר, הוא סוג האתר עצמו. ניהול אתר תוכן גדול לא דומה לניהול בלוג, כמו שניהול אתר העוסק בפיננסים לא דומה לניהול אתר העוסק ברכיבה על סוסים.
במאמר זה נסקור את ההבדלים בין ניהול אתר מכירות וניהול אתר תדמיתי.
ניהול אתר תדמיתי
אתר תדמיתי הוא לרוב אתר קטן יחסית, הכולל מידע על עסק, חברה או פרילאנסר. באתר תדמיתי יהיו בדרך כלל עמודי תוכן בסיסיים כמו אודות, שירותים, צוות, יצירת קשר וכו'. לעתים יש באתר גם גלריות המציגות את העסק או את השירותים שהוא מעניק. אתרים מהסוג הזה מעודכנים לעתים רחוקות (מה שמקשה על הקידום שלהם), והם כמעט סטטיים לחלוטין. אתר כזה יכול בהחלט להסתפק בתחזוקה בסיסית, שכוללת טיפול בתקלות במידת הצורך, שדרוגי מערכת ותוספים, ניטור בסיסי של מצב האתר, גיבויים והזנת תוכן בנפח נמוך.
אפשר לשדרג משמעותית את האתר ואת הקידום שלו, אם מוסיפים לו חלק של מאמרים/בלוג, שם מעלים תכנים הקשורים לסוג העסק באופן קבוע (פעם בשבוע לפחות). יצירת תוכן רענן ומשובח באתר תעזור לו להתקדם במנועי חיפוש, ותייצר גם עוגן מעניין לשיתוף ברשתות חברתיות, מה שיגדיל את הטראפיק באתר ואת הלידים. ניהול אתר תדמיתי מתעדכן יתמקד בעיקר בתוכן. המטרה של ניהול אתרים במקרה הזה, היא לייצר כמות גדולה של תכנים איכותיים ובכך לגרום לגוגל להכיר באתר כבר-סמכא בתחום, ולהעלות אותו בדירוגים.
אתר תדמיתי שבנוי בצורה נכונה, לרוב לא יצריך אופטימיזציה ושיפור ביצועים משמעותיים, אם כי לפעמים יש צורך במספר פעולות בסיסיות להאצת האתר.
ניהול אתר מכירות
ניהול אתר סחר טומן בחובו מורכבויות שלא קיימות באתר תדמיתי רגיל. ראשית, באתרי מכירות יש כמות גדולה משמעותית של תוכן, הנובעת מכך שהאתר מציג מוצרים למכירה. הלב של אתר המכירות הוא תצוגת המוצרים, ולכן ניהול אתר כזה צריך להיות ממוקד בכל מה שקשור למוצרים שבאתר. בין אם מדובר בחנות קטנה עם כמה עשרות מוצרים, ובין אם מדובר באתר עם אלפי מוצרים, יש צורך בניהול אופטימלי של החלק הזה, על מנת שהאתר יעשה את מה שהוא אמור לעשות – להניב הכנסות.
ניהול המוצרים באתר מכירות כולל אספקטים רבים, בין השאר:
- הזנת תוכן נכונה ומדויקת כולל כותרות ולינקים במידת הצורך
- הזנת תמונות מתאימות במספר זוויות עבור כל מוצר
- כתיבת תוכן משמעותי עבור המוצרים (כלומר, לא להסתפק בתיאור קצר ולקוני שמועתק מאתר היצרן, למשל), הכולל תיאור מפורט של המוצר ותכונותיו, הסבר לגבי השימוש בו ויתרונותיו עבור המשתמש ועוד
- הזנת תכונות המוצר בצורה מדויקת, שתאפשר ללקוח לסרוק את עמוד המוצר ולקבל תמונה מלאה, וגם תאפשר לגוגל להציג מידע נוסף על המוצר בצורה אטרקטיבית
- הזנת המוצרים בקטגוריה הנכונה, והזנת תגיות רלוונטיות
- קישור למוצרים משלימים או קשורים
המיקוד במוצרים הוא חשוב, אבל יש אלמנטים רבים נוספים שמצריכים טיפול: אבטחת מידע, שירות לקוחות, וידוא שתהליך הקנייה עובר חלק וללא תקלות, טיפול בבעיות כמו נטישת עגלת קניות ועוד.
בנוסף, אם רוצים לקדם את האתר במנועי חיפוש, ולא להסתפק רק בקמפיינים ממומנים, התוכן של המוצרים לא מספיק, גם אם הוא כתוב בצורה איכותית ומפורטת. על מנת לקדם אתר מכירות בגוגל, צריך לייצר תוכן נוסף, שיהיה רלוונטי, מעניין ומועיל עבור הגולשים. למשל, אם מדובר בחנות מחשבים, כדאי לייצר תוכן שקשור בחומרה, טיפים לרכישת מחשבים, עדכונים על מוצרים וטכנולוגיות חדשות ועוד.
כל אתר צריך לעלות מהר וללא תקלות, אבל כשמדובר באתרי מכירות, החשיבות של אתר מהיר ומתפקד עולה משמעותית. אתר חנות איטי ותקוע יבריח את הגולשים, והם לא יקנו בו גם אם הוא נמצא ראשון בכל תוצאות החיפוש. לכן, יש חשיבות גדולה לביצוע אופטימיזציה והאצת האתר, תוך ניטור מתמיד של מצב האתר והאחסון, על מנת להבטיח חוויית קנייה מהירה ואיכותית לגולשים. אתרי מכירות יכולים להוות אתגר משמעותי בכל הקשור לשיפור ביצועים, בגלל כמות המוצרים הגדולה, וגם מכיוון שלעתים יש בהם כמות גדולה יותר של תוספים והרחבות לעומת אתר תדמיתי רגיל. כדי לבצע אופטימיזציה איכותית באתר מכירות, יש צורך בהבנה מעמיקה של Caching, טכנולוגיית שרתים, דחיסה וכלי בדיקת מהירות וביצועים שונים. בנוסף, עומסים משתנים על האתר (למשל כאשר יש קמפיין או מבצע) דורשים היערכות מיוחדת מבחינת התשתית, ולכן יש חשיבות גדולה במיוחד לניהול אתרים מקצועי בהקשר הזה.