סחר אלקטרוני הוא קצת "המערב הפרוע". השינויים בתחום חדים ומהירים, הטכנולוגיה מתעדכנת במהירות, והלקוחות תמיד מחפשים את הדבר החם הבא. בל נשכח את הטלטלות הכלכליות, שינויים בהרגלי הצריכה והדחיפה הגדולה לקניות אונליין, שיהיו זמינות לכל אחד בכל מקום. בנוסף, הצרכנים מחפשים חנויות בנות קיימא, ששומרות על הסביבה, ויש את כל נושא הבינה המלאכותית שרק צפוי להתחזק בתקופה הקרובה.
לא קל למכור אונליין. יש כ-4 מיליון חנויות בשופיפיי, למשל, אבל פחות מ-3% מהנכנסים לאתר אינטרנט גם קונים משהו. כולם נלחמים על הלקוחות ועל המכירות. מהם הטרנדים שיובילו את 2024 בכל הקשור לסחר אלקטרוני וחנויות אונליין?
תוכניות נאמנות ומועדוני חברים
אין כמעט ישראלי שלא חבר במועדון כלשהו, אולם הדגש בארץ הוא משום מה על מועדונים "פיזיים", כמו בסופרמרקט או רשתות גדולות.
תוכניות נאמנות ומועדוני חברים הם כלי רב עוצמה לשימור לקוחות. הם מגדילים את הערך של הלקוח ומבדלים את המותגים בשוק צפוף. תוכניות כאלה מעודדות את הלקוחות לחזור לחנות האונליין שלכם, ומייצרות תחושה של שייכות והערכה. הן גם מספקות מידע מצוין, ועוזרות לעסק להבין את התנהגות הלקוחות, וכך לייצר עבורם חוויה טובה יותר.
שיטה ידועה אחת היא שיטת הנקודות – הלקוחות צוברים נקודות בכל רכישה, ויכולים להמיר אותן להנחות, מוצרים או הטבות. בשנים האחרונות צובר תאוצה גם טרנד הקיימות – הלקוחות רוכשים בחנות והעסק נוטע בשמם עץ או תורם חלק מההכנסות לארגונים לשמירה על איכות הסביבה. אלה לא סתם הטבות, אלא דרך להתחבר לערכים של הלקוחות ולהפוך לאקטיביים במלחמה על איכות הסביבה.
דור ה-Z הוא לקוח חשוב
קולו של דור Z הולך ומתגבר, גם בכל הקשור לכוח כלכלי. זהו דור שממוקד מאוד בנושא הסביבתי, רוצה לדעת בדיוק מה יש בכל מזון שהוא קונה, ונשען חזק מאוד על משפיענים במדיה חברתית. הקונים הצעירים האלה לא רק רודפים אחרי טרנדים – הם דורשים שינויים משמעותיים בדרך שבה סחר אלקטרוני עובד. יש להם תפיסה ברורה לגבי מה אתי ומה לא, מה בר קיימא ומה לא, והם משפיעים על התעשייה בצורה משמעותית. אתרי מכירות שמבינים את הכוח הזה, יכולים בהחלט להרוויח מפנייה לדור ה-Z ומהשגת הנאמנות שלהם.
מיקרו משפיענים: קטן זה הגדול הבא
בניגוד למשפיענים הגדולים, למשפיענים קטנים (Micro Influencers) יש מספר עוקבים של אלף עד מאה אלף בערך. הם מציעים קהל ממוקד ונישתי יותר. מיקרו משפיענים נתפסים כאמינים ואותנטיים יותר, כאלה שיותר קל להזדהות איתם, ולרוב יש להם יחס המרה ואנגייג'מנט טובים יותר, כמו גם קשר ישיר ואישי יותר עם העוקבים שלהם.
ב-2024, שיתופי הפעולה של מותגים עם מיקרו משפיענים צפויים לעלות מדרגה ולהתמקד במערכות יחסים ארוכות טווח, ולא להסתפק בקידומים חד פעמיים. שיתופי פעולה כאלה יאפשרו למותגים לבסס נוכחות אורגנית יותר ולייצר אימפקט משמעותי יותר על קהל היעד.
קוקיז צד שלישי הולכות להיעלם
בצד הטכנולוגי, 2024 תביא איתה גם את סופן של ה-third party cookies. ענקיות הטכנולוגיה, כולל גוגל, מפסיקות לתמוך בהן. קוקיז אלה, שנשמרות במחשב של הגולש על ידי צד שלישי (ולא על ידי האתר שבו הוא מבקר), שימשו בעיקר למעקב אחרי התנהגות הגולשים אונליין ולהתאמת פרסומות באופן אישי.
מדובר בשינוי משמעותי מבחינת פרסום, אבל אפשר בהחלט להתמודד איתו עם תכנון זהיר והתאמה אסטרטגית. יש צורך בשינוי בפילוח תקציבי הפרסום, וזוהי הזדמנות לעדכן את הגישה של העסק שלכם לפרסום דיגיטלי.
ניהול אתרי סחר – אישי, מהיר, בינה מלאכותית
מהירות וחוויה חלקה ממשיכות להיות הנקודות החשובות ביותר בכל הקשור לקנייה באתרי סחר אונליין, ולשם כך יש צורך בניהול אתרים נכון, יעיל ומקצועי. הגולשים מצפים לאפשרות לרכוש באמצעות הסלולרי, מכל מקום ובלי בעיות, והסבלנות שלהם עוד יותר קצרה מהרגיל.
השימוש בבינה מלאכותית מתקדמת צפוי להמשיך להיות חלק אינטגרלי מניהול אתרי איקומרס – כולל שימוש בצ'אטבוטים מתוחכמים שנותנים מענה אמיתי; שימוש בתמונות בינה מלאכותית ויצירת תכנים באמצעות מודלים מתקדמים של שפה טבעית.
בינה מלאכותית יכולה לשמש אתרי איקומרס גם בתחזוקת האתר השוטפת, כמו למשל באיתור וטיפול בעיות בקוד האתר, הוספת פונקציונליות וביצוע שינויים בממשק המשתמש.